Ko smo i kako smo stigli dovde

GLORY FRUIT DREAM CONSULT je porodična konsultantska firma u oblasti voćarstva.

Naš fokus je na pronalaženju najnovijih tehnologija širom sveta, transferu i implementaciji u našu proizvodnu voćarsku praksu u cilju postizanja što boljih rezultata.

S obzirom da smo praktično rođeni i odrasli u voćnjaku, od malih nogu znajući čime želimo da se bavimo u životu, radeći sve moguće poslove koje jedan uspešan voćar može i mora da radi, sama proizvodnja voća nam nije nepoznanica, već naprotiv otvorena knjiga koja se mora svaki dan čitati.

Tokom i nakon školovanja, puno smo putovali i otkrivali mnoge voćarske inovacije koje su već primenjene širom sveta. Tako smo shvatili pre šesnaest godina da ćemo srpskom voćarstvu najviše doprineti donošenjem svog tog neizmerno vrednog znanja i njegovim uvođenjem u praksu.

Kroz različite forme poslovanja i saradnje sa mnogim uspešnim kompanijama, došli smo do ovoga čime se danas bavimo. San koji smo sanjali pre 16 godina, sada ga praktično živimo, zajedno sa našim poslovnim partnerima, zadovoljnim korisnicima naših usluga i prezadovoljnim konzumentima voća koje je takvo samo zahvaljujući našim zajedničkim naporima i želji da učimo, usavršavamo se i razmenjujemo svoja znanja međusobno, a na opšte zadovoljstvo svih koji znaju da cene kvalitet i teže ka njemu.

Naše primarne aktivnosti su skoncentrisane u tri veoma dinamične oblasti voćarske proizvodnje, a koje se svakodnevno usavršavaju i podižu na viši nivo.

Usko smo se specijalizovali za:

  • Tehnologiju proizvodnje i kontrolu kvaliteta sveže kultivisane borovnice (sistem ključ u ruke, stručni saveti, programi prihrane, programi zaštite, intervencije…)
  • Skladištenje jabučastog voća uz primenu američke tehnologije ,,SmartFresh ProTabs Sistem Kvaliteta” i ,,Fresh Cloud Storage Insights’’ od firme AgroFresh (www.agrofresh.com) čiji smo zvanični i ovlašćeni servis provajderi odnosno pružaoci usluge.
  • Implementaciju i praćenje standarda kvaliteta i društvene odgovornosti (Global Gap, Smeta, Grasp) u poljoprivredi (voćarstvu, povrtarstvu… )

Ne može se sve znati i biti najbolji u svemu, pa tako i mi znamo gde smo na zavidnom nivou znanja zajedno sa našim partnerima iz SAD, Italije, Francuske, Holandije, Španije, Grčke i Poljske koji su uvek tu za nas, a samim tim i za korisnike naših usluga.

U modernoj voćarskoj proizvodnji rizici su ogromni, pa ih svakako treba minimizirati na startu, a da bi se potom u što kraćem vremenskom roku investicija vratila i počeo ostvarivati profit.

српски