Harvista™ – Nova tehnologija iz AgroFresh-a u Srbiji

Optimizujte kvalitet ploda i upravljanje berbom

Dajte više vremena svojim biljkama.

Treba dosta vremena da se dođe do visoko kvalitetnih voćnih plodova baš kakve potrošači žele. Pomoću kontrole stvaranja i sinteze etilena, možete usporiti proces sazrevanja ploda, pružajući plodu više vremena na stablu pri čemu će napredovati u krupnoći i kvalitetu.

Zahvaljujući ovom specifičnom načinu delovanja, voće sazreva baš onda kada ste vi to planirali.  Rezultati su kvalitetniji plodovi po više aspekata i veći prinosi.

Šta Harvista poboljšava kod jabuke:

 • Nudi mogućnost fleksibilne organizacije berbe
 • Odlaže konverziju skroba u šećer
 • Održava čvrstoću ploda
 • Produžava vreme sazrevanja za bolji kvalitet (boja, ukus, krupnoću ploda)
 • Berba  i unos ujednačenog, visoko kvalitetnog voća u hladnjaču
 • Smanjuje opadanje plodova
 • Odlaganje/minimiziranje poremećaja i oštećenja ploda usled prezrelosti kao što su skaklavost, pucanje, masnoća, otisci i ogrebotine
 • Povećava prinos kroz uvećanje krupnoće dužim ostankom ploda na stablu

Plan za najbolje moguće kruške:

Jednom kada plodovi kruške dostignu svoje klimakterično stanje, započinju proces zrenja da bi razvile pun ukus. Kruške treba brati u odgovarajuće vreme na osnovu predviđenog trajanja skladištenja i predviđenih tretmana posle berbe. Uz pravilno razumevanje procesa sazrevanja kruške, potencijal za isporuku najbolje moguće kruške svakom potrošaču postaje stvarnost. Pravovremena primena Harviste može pružiti sledeće prednosti:

 • Produženo vreme na drvetu za bolju krupnoću
 • Minimalno opadanje plodova
 • Održava čvrstoću voća, čime minimalizujete probleme vezane sa rukovanjem plodovima
 • Unosite ujednačene, visoko kvalitetne plodove u hladnjaču
 • Povećavate potencijal skladištenja i rok trajanja plodova nakon iskladištenja/shelf life

Berite voće na vrhuncu njegovog kvaliteta

Pažljivo pratite zrelost plodova nakon tretmana Harvistom da biste izabrali najbolje vreme branja, a prema vašem željenom trajanju skladištenja. Harvista vam daje bolju kontrolu nad kvalitetom i brži povraćaj ulaganja.

Steknite prednost u vreme berbe

Dužim stajanjem na stablu ne samo da se poboljšava  kvalitet voća, nego se povećava i vremenski prozor za berbu. Na osnovu zrelosti u momentu primene, Harvista  omogućava da produžite prozor vaše berbe do 14 dana(za jabuku), dajući vam neverovatnu fleksibilnost u berbi ( kišni dani, raspoloživost berača, zauzetost komora u hladnjači, preklapanje sorti…)

Harvista se može primenjivati od 14 do 3 dana pre berbe na jabuci i 7 dana pre berbe na krušci, tako da možete da planirate svoju berbu kad želite, uvećavajući kvalitet ploda i iskorišćenost radne snage. Takođe imate fleksibilnost za izbor specifičnih parcela ili sorti, u cilju boljeg planiranja berbe i više opcija skladištenja .

Pripremite se za bolje rezultate 

Kontrolom procesa sazrevanja, tehnologija Harvista vam omogućava da plodovima date više vremena da ostanu na drvetu da bi se poboljšalo u krupnoći i kvalitetu. Praćenjem preporuke za upotrebu proizvoda  dobijate čvršće plodove sa poboljšanim ukupnim kvalitetom od berbe do pakovanja. Pored toga, Harvista pruža efikasnu kontrolu opadanja plodova pred berbu osetljivih sorti, istovremeno poboljšavajući performanse skladištenja.

Neka bude još bolji u svom najboljem izdanju

Integrisano upravljanje kvalitetom voća uz  Smarter Freshness.

Harvista unapređuje proces pre berbe pomažući vam da skladištite konstantno ujednačene visoko kvalitetne plodove voća. Uz AgroFresh-ov rastući izbor Smarter Freshness rešenja, održavanje kvaliteta tokom skladištenja, pakovanja i otpreme je jednostavno i centralizovano. Harvista se integriše sa SmartFresh™, pomažući vam da optimizujete svoj voćnjak i izvučete iz njega najbolje moguće, a potom  u hladnjači i prodaji učiniti još boljim i profitabilnijim.

српски